Bridgestone - De Japanse kampioen

Al meer dan een halve eeuw staat het van oorsprong Japanse Bridgestone aan de top in bandenland. De fabrikant is gespecialiseerd in het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige banden zonder in te boeten op belangrijke aspecten als rijcomfort en veiligheid. Bij BandenProf noemen wij Bridgestone graag onze ‘Japanse kampioen’. Het merk luidde namelijk een nieuw tijdperk in de autosportindustrie in. In dienst van de superieure engineering ontwikkelden zij de beste kwaliteit banden die je in de markt kunt vinden. Onze bedrijfsleider koos een aantal van de beste Bridgestone-banden voor je uit:

Turanza T001
Niet zo’n fan van rijden in de regen? De Turanza T001 biedt optimale veiligheid op een nat wegdek. Deze band kenmerkt zich door een superieur karkas-ontwerp dat comfort, duurzaamheid en veiligheid biedt. De band heeft bovendien een geavanceerd loopvlakpatroon en brede groeven voor waterafvoer, die daarmee aquaplaning voorkomen. Schouderblokken met zijdelingse en longitudinale hoge stijfheid voor maximale remkracht en uitstekende bestuurbaarheid zijn ook bijzondere kenmerken van dit type Bridgestone. Andere bekende leden van de Turanza-familie zijn de ER33 en de T001 RFT. Al deze varianten zijn bij ons verkrijgbaar. Volgens Bridgestone verbruiken deze banden 15% minder brandstof dan hun concurrenten.

Potenza S001
De sportieve rijder kan niet om de Potenza S001 heen. De innovatieve opbouw van de band, samen met het assymetrische loopvlakontwerp, brengt de Potenza Sport op eenzame hoogte als je kijkt naar prestaties en rijvaardigheid. Dit type band draagt niet alleen bij aan een indrukwekkend stuurvermogen en precieze afhandeling, maar biedt ook responsiviteit en stabiliteit bij hogere snelheden. De high-performance band draagt bij aan ontspannen en veilig autorijden. De stijve, hoge schouderblokken bieden uitstekende grip bij het nemen van scherpe bochten en remmen. En de brede groeven zorgen ervoor dat aquaplaning geen kans krijgt. Dankzij de geavanceerde loopvlakconstructie is de rolweerstand minimaal, en dat is dan weer fijn als je na je rit moet afrekenen aan de pomp. Samen met Potenza S001 kan je ook kiezen voor Potenza RE0510A II Run Flat Technologie of de Potenza S001L Run Flat Technologie. Deze Bridgestone autobanden bieden de hoogste kwaliteit voor luxe sportwagens en SUV’s. 

Ecopia EP150
Deze band kreeg in 2018 het label ‘Beste Energie-efficiënte Band’. De Ecopia respecteert het milieu, zonder compromissen te doen aan veiligheid en rijplezier. Mede dankzij het 3D-ribben blokontwerp heeft deze band een betere grip op de weg en verbeterde handeling in natte én droge omstandigheden. Extra speciaal aan het ontwerp is een convex adaptief contactblok, dat het geluid reduceert. Met deze band manoeuvreer je ontspannen en comfortabel door het verkeer. 


ONZE PARTNERS IN BANDEN...