Caravan- en camperbanden

Pfoe… je bent toe aan vervanging van je caravan- of camperbanden, maar weet niet zo goed waar je het zoeken moet. Bij ons natuurlijk! BandenProf heeft niet alleen een uitgebreide collectie caravan- en camperbanden, maar weet ook waar je op moet letten.

Het verschil met autobanden:

– Kunnen extra belasting aan
– Slijten minder snel, maar verouderen eerder. In de praktijk betekent dit dat het loopvlak nog in goede staat kan zijn, maar dat er door droogte toch kleine of grotere scheuren kunnen ontstaan. Bij extreme belasting kan de band klappen.

Laat de banden van je caravan of camper elk jaar voor je op vakantie gaat controleren wanneer ze 5 jaar of ouder zijn. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor bandreparatieswieluitlijning en balanceren.

Zorg voor een goede stalling, waar het koel, droog en donker is. Ga je op vakantie naar zonnige oorden, dek de banden dan af als je op de camping staat. Dat scheelt allemaal in de levensduur.

Zorg voor vertrek voor de juiste bandenspanning. Dit verhoogt het comfort en voorkomt onnodige slijtage. Je kunt ook kiezen voor stikstof gevulde banden (in plaats van perslucht), dan blijven ze langer op spanning.

O ja, vergeet de reserveband niet!