Continental - Duitse perfectie

Continental, ook wel liefkozend ‘Conti’ genoemd, heeft een bijzondere uitvinding op haar naam staan. Deze Duitse producent liet de wereld kennismaken met een band met geprofileerd loopvlak, maar stond ook daarna bepaald niet stil. 

Wie kiest voor de banden van Continental, kiest voor Duitse techniek en de bekende ‘gründlichkeit’, wat zich laat vertalen als zeer nauwkeurig en grondig. De Duitser streeft naar perfectie en legt de lat altijd nog nét even wat hoger. Met andere woorden: deze fabrikant doet niet zomaar wat. Met ruim 140 jaar ervaring in mobiliteit werkt het bedrijf dag in dag uit aan het hoogste doel: autorijden nog veiliger maken, zonder concessies te doen aan rijcomfort. Continental opereert vanuit 53 landen maar het hart van het bedrijf zit in Hannover, thuisbasis van het Contidrom. In dit wereldberoemde testcentrum werken ingenieurs, wetenschappers en ontwerpers aan continue verbetering van de Continental-band. En dat natuurlijk allemaal volgens de hoge Duitse normen van veiligheid en kwaliteit.

Jouw veiligheid is zowel voor Continental als Bandenprof topprioriteit. Daarnaast is comfort een groot goed bij de ontwikkeling van de banden. Alle Continental-innovaties moeten een intensief testprogramma doorlopen voordat de productie van start gaat. Elke nieuwe band rijdt eerst honderden testkilometers op het testcircuit en dat onder diverse omstandigheden. Vijfduizend keer een rondje om de aarde was wat de testrijders vorig jaar gezamenlijk aan afstand aflegden.

De banden van Continental leveren keer op keer topprestaties, zo blijkt uit menig onafhankelijke test. Erkende magazines als Autobild hebben Conti al meerdere keren verkozen tot beste bandenmerk. Logisch, dat BandenProf deze banden met trots aanbiedt, en dat ook nog eens tegen scherpe prijzen én met de beste service die jij je kunt wensen.

Wist je dat…
– Continental in de periode 2009 tot 2019 bijna duizend keer werd beoordeeld in onafhankelijke bandentests?
– In 81% van deze tests Conti de hoogste aanbeveling kreeg?
– Bijna elke derde nieuwe auto die in Europa wordt afgeleverd standaard op Continental banden staat?


ONZE PARTNERS IN BANDEN...