Dunlop – Britse oerkracht

Gerenommeerde automerken kiezen allemaal voor Dunlop. Waarom? De redenen zijn legio, maar de ruim honderd jaar ervaring, de technologische hoogstandjes en de keer of keer uitstekende prestaties tijdens bandentesten zeggen fabrikanten als BMW, Mercedes-Benz, Jaguar en Audi genoeg. Zij monteren hun nieuwste modellen af met Dunlopbanden.

De beste ideeën ontstaan vaak in een onbewaakt ogenblik. Zo is de mobiele wereld ook aan de banden van Dunlop gekomen. Toen de Schotse dierenarts John Boyd Dunlop (geboren in 1840) zijn zoontje moeizaam zag fietsen op een driewieler met harde rubberbanden, bedacht hij een oplossing. Hij maakte een rubberen slang om de wielen, zijn zoontje won de driewielerrace en daarmee was zijn uitvinding – de opblaasbare rubberband – geboren. Eind 19e eeuw richtte Dunlop zijn eigen bedrijf op waar de band in grote hoeveelheden kon worden gefabriceerd. De Dunlop ontwikkelde zich van fietsband tot hoogwaardige autoband en de rest is geschiedenis.

Dunlop is de meest krachtigste auto’s de baas. De high-performance banden hebben al heel wat auto- en motorcoureurs aan successen geholpen.

ONZE PARTNERS IN BANDEN...