Pirelli - Italiaanse allure

Ze zijn er voor de kleinste Fiat, maar ook voor de grootste Ferrari. Welke bandenfabrikant kan deze belofte nakomen? Dat is natuurlijk Pirelli, een van de bekendste en allerbeste bandenmerken ter wereld. Al vele jaren een grote speler op alle bekende racecircuits en exclusief merk van de Formule 1: om Pirelli kun je niet heen.

De banden van deze Italiaanse fabrikant staan garant voor kwaliteit, dynamische rijeigenschappen en uitstekende prestaties. Pirelli is een merk dat zowel bij eerste montage (nieuwe auto’s) als in de vervangingsmarkt sterk aanwezig is. BandenProf isn erkend dealer van de Pirelli-autobanden en is daar apetrots op. Met deze banden rijd je veilig, comfortabel en duurzaam. Bovendien: dit zijn banden waar je mee gezien wilt worden.

De vraag naar Pirelli-banden blijft onverminderd, hoe lang ze ook bestaan. Dat heeft niet alleen te maken met de gerenommeerde naam, maar natuurlijk ook met de kwaliteit. Al tientallen jaren weet deze producent het beste van het beste te leveren. Ben jij klaar om het complete gamma aan Pirelli-banden te bekijken? Kom dan gewoon even langs. Wil je je nog even eerst inlezen? Kijk dan snel verder wat wij te melden hebben over de zomerbanden, winterbanden, All Season en 4×4 banden.

Pirelli zomerbanden
De Pirelli High Performance-zomerbandentechnologie staat voor optimaal contact met de weg, veilige prestaties op alle momenten, stabiliteit, lage rolweerstand, comfort en uitstekende remeigenschappen. Deze banden hebben de juiste rubbersamenstelling en een loopvlakpatroon voor een uitstekende grip op nat en droog wegdek, precies wat zomerbanden nodig hebben. Deze Pirelli’s staan ook bekend om hun lange levensduur. Daarnaast heeft het een design waar je mee thuis kunt komen. BandenProf heeft de volgende typen zomerbanden in huis: P Nul, Cinturato P7 en P6000.

Pirelli winterbanden
De toestand van de wegen tijdens winters varieert enorm. Pirelli winterbanden zijn daarom gebouwd met behulp van een thermo-elastische rubber compound. Deze banden zijn meestal zachter met diepere groeven voor verbeterde tractie. 3D-lamellen zijn een gemeenschappelijk kenmerk van de meeste Pirelli-banden. De experts van BandenProf raden nadrukkelijk aan om over te schakelen op winterbanden wanneer de temperatuur onder de 7°C komt. In deze categorie leveren wij onder meer de W240 Sotto Zero, de Winter Sotto Zero 3, de Ice Zero FR en de Winter Cinturato.

Pirelli All Season banden
De 4-seizoenenbanden van Pirelli zijn door hun unieke samenstelling geschikt om het hele jaar door op te rijden. Qua prestaties zijn de banden een mix van zomer- en winterbanden. De kwaliteiten van deze band? Hij kan bijna alle wegomstandigheden aan, tenzij het weer extreem is. Is even bedreven op droog wegdek in de zomer, als in lichte sneeuwomstandigheden. Het belangrijkste voordeel van deze banden is dat je de banden niet twee keer per jaar hoeft te verwisselen. BandenProf levert onder andere: P Zero All Season, P Nul Nero M&S en P6 Four Seasons Plus.

4×4 banden
4×4-banden worden meestal gebruikt op SUV’s voor off-road doeleinden. Deze banden van Pirelli zijn steviger en hebben een robuuste zijwand. Ze hebben ook diepe groeven voor veilig rijden op oneffen oppervlakken. In het 4×4 segment leveren wij onder andere de Scorpion Verde alsmede de Scorpion ATR.


 

ONZE PARTNERS IN BANDEN...