Remmen

Of je nou veel of weinig kilometers maakt, als automobilist weet je hoe belangrijk jouw remmen zijn. Voor jouw eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers. Plotseling remmen moeten we allemaal wel eens en dan realiseer je je weer hoe belangrijk het is dat je op je remsysteem kunt vertrouwen. Maar remmen zijn ook onderhevig aan slijtage, dat is de normaalste zaak van de wereld. Net als voor je banden geldt ook hier: hoe vaker je ze gebruikt, hoe sneller ze slijten. Dat gaat heel geleidelijk. Daardoor merk je niet van de ene op de andere dag dat ze slecht zijn. Regelmatige controle is daarom verstandig.

Mogelijke signalen

Of je remmen aan vervanging toe zijn, kun je merken aan een aantal zaken:
– een lichte vertraging tijdens het remmen
– stuur gaat trillen wanneer je remt
– blinkend spoor op je remschijven

Toch is het niet altijd even duidelijk; de slijtage wordt geleidelijk erger waardoor je al snel gewend raakt aan een langere remweg. Bij twijfel geven wij je graag duidelijkheid. We zullen dan jouw remblokken en remschijven uitgebreid controleren. Onze controle is gratis en gaat – uiteraard – gepaard met het juiste advies. Is vervanging van de remblokken of -schijven nodig, dan kiezen wij uiteraard voor een kwaliteitsmerk dat geschikt is voor jouw specifieke auto.

Wist jij dat:
de voorremmen 70% van jouw remvermogen bepalen?

BandenProf is ook de onbetwiste specialist in remmen! Dankzij ons team, dat bestaat uit goed opgeleide, ervaren autotechnici, kun je altijd rekenen op een betrouwbare controle en montage. Wil jij 100% verzekerd zijn van een veilig functionerend remsysteem? Kies dan ook voor de kwaliteitsremmen én -service van BandenProf .