Uitlijnen

“We zullen de auto ook nog even uitlijnen.” Hoe vaak hoor je de monteur dit niet zeggen als je je auto voor een onderhoudsbeurt of APK langsbrengt. Maar wat betekent het precies? Bij het uitlijnen wordt de stand van de wielen heel secuur bijgesteld naar de juiste positie.

Als je auto naar één kant trekt, het stuur de neiging heeft om af te wijken terwijl je op een rechte weg rijdt, als je opeens zwaar stuurt of gemiddeld meer brandstof verbruikt dan anders, dan zijn dat mogelijke signalen dat je auto niet goed is uitgelijnd. Misschien ben je te hard tegen een stoeprand gereden, kon je een diepe kuil in de weg niet ontwijken of heb je een aanrijding gehad. Dat kunnen allemaal oorzaken zijn van een ontregelde uitlijning. Het vervelende is dat je banden dan sneller of ongelijkmatig slijten.
De specialisten van BandenProf zorgen ervoor dat dit weer goedkomt. Met uitlijning creëer je een optimale wegligging. En dat draagt weer bij aan veilig autorijden. Zo is de band – uh… cirkel – weer rond. Hadden we al gezegd dat jouw veiligheid onze zorg is?