Velgen kopen

Zoals kleren de man maken, zo maken velgen het voertuig. Het is dé manier om je te onderscheiden van al die andere weggebruikers. Het draait hier echter om meer dan alleen persoonlijke smaak. BandenProf kan je helpen met de juiste keuze en de montage van je stalen of lichtmetalen velgen. Als dat nodig is brengen we ook TPMS-sensoren in je nieuwe exemplaren aan. Het is het slimst om zowel je winterbanden als je zomerbanden van een eigen velgenset te voorzien. Te vaak wisselen is niet goed voor de band en scheelt bovendien in montage- en balanceerkosten. De wielen die je op dat moment niet gebruikt, kun je laten opslaan in ons bandenhotel.

Aluminium velgen
Met aluminium velgen geef je je bolide direct een andere uitstraling. En er is ontzettend veel keuze. Kom eens bij ons langs, dan kun je de vele blinkende designs bewonderen. Samen met jou kijken wij naar welke velgen het beste bij je auto passen, zowel qua maat als design en uitvoering. De juiste keuze hangt namelijk niet alleen samen met de inch-afmeting, maar moet ook in andere opzichten geschikt zijn voor de auto. Onze velgen zijn stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit en altijd gunstig geprijsd. Bovendien zit er garantie op. Ga jij voor sportief of luxe?

Lichtmetalen velgen
Ze zijn een van de populairste accessoires van dit moment: lichtmetalen velgen. In tegenstelling tot veel andere velgen hebben deze geen wieldoppen. De technische voordelen van dit materiaal zijn:

– Lichter en vormvaster dan normale wielen
– Beter monteerbaar (goed voor de levensduur)
– Betere warmteafvoer van de banden en het remsysteem
– Geschikt voor recycling, dus beter voor het milieu
– Meer rijcomfort

Er zijn ook nadelen:
– 
Diefstalgevoelig
– Vaak duurder in aanschaf dan stalen velgen

Lichtmetalen velgen in de winter
Ben je gecharmeerd van dit materiaal, dan kun je ervoor kiezen om de lichtmetalen velgen op je zomerbanden te monteren en voor de wintermaanden een stalen set te nemen. Niet alle uitvoeringen zijn namelijk goed bestand tegen sneeuw en kou. Wil je toch lichtmetalen velgen op je winterbanden, dan is het advies om te kiezen voor een Duits kwaliteitsmerk, zoals Dezent, Brock, AEZ, RC Design of Enzo. Houd bij de keuze ook rekening met de breedte, voor als er sneeuwkettingen omheen moeten.

Fabrikanten
Bij BandenProf zijn de velgen direct uit voorraad leverbaar. Wij verkopen alleen velgen van de toonaangevende producenten, in alle mogelijke prijsklassen en designs. In ons brede assortiment zitten de volgende merken: AEZ, Alcar, Aludesign, Alutec, ASA, ATS, Autec, Borbet, Brock, Carmani, CMS, CW Fahrzeugtechnik, Dezent, Dotz, Enzo, Magma, MSW, Oxigin, OZ, RCDesign, Rial, Sparco, TSW en Zerra.

Slotbouten
Met slotbouten kun je diefstal van je schitterende velgen voorkomen. De velgen zijn dan alleen te demonteren met een unieke sleutel en díe… hebben de dieven niet! Vraag ons ernaar.